Verdens største hund

Hunder fortjener tittelen «menneskets beste venn» av mange forskjellige grunner. Katte elskere vil nok ikke være helt enig i dette, men det spiller ingen rolle, for her skal vi skrive om hunder.
Hunder stammer egentlig fra ulvene. Men etter mange tusen år i samspill med mennesker har det påvirket både utseende og oppførsel som har gjort dem til å bli våre beste venner.

Hunder er trofaste, kjærlige, intelligente og hengivne skapninger. De er også kjent for å forbedre vår fysiske og mentale helse. I tillegg til å være våre beste venner, fungerer de også som helt supre kollegaer og hjelper. Politiet, Militæret og Tolletaten er flittig i bruk av hunder som verktøy til jobben de utfører, men for dem er hundene mer enn et verktøy, de er en kollega, på lik linje med andre mennesker. Ekstremt svaksynte og blinde har også god støtte og hjelp fra sin venn og kollega. En førerhund er mer enn bare et hjelpemiddel for blinde og svaksynte.

Det er utrolig mange hunderaser i verden, og alle kommer i forskjellige størrelser. Alt fra søte små som passer i håndvesker til de store tunge  som av og til er større enn voksne menn, de med og uten pels, korte og lange ben osv.

Uansett rase hunden har, så har de alltid noen mennesker som elsker dem mer enn noe annet.

Hunder i forskjellig størrelse

Hunder kommer som sagt i alle forskjellige størrelser. De kan sammenlignes med oss mennesker, ingen er like, verken i rase eller utseende eller oppførsel.

Hvilke hunder vi mennesker foretrekker er etter smak og behag, og alt etter hva vi ser etter i en hund. Noen vil kanskje ha seg en familiehund som kan omgås med både barn og voksne, mens andre vil kanskje ha hund som en jaktkamerat. Uansett hva man ser etter i en hund, både når det gjelder størrelse og rase, så finnes det en perfekt hund der ute for deg.

Bor man for eksempel i en by og man har knapt nok plass til seg selv men ønsker seg en følgesvenn, så sier det seg selv at det kanskje ikke passer helt å ha en elghund gående i stua. Da passer det kanskje mer med en liten hund som tar liten plass, men som fortsatt er kjærlig, trofast og hengiven til deg. En liten chihuahua eller en Yorkie hadde nok passe fint der.

Her ser du forskjellen på en chihuahua og en Great Dane:

Skulle man ha litt større hus med både hage og uteområde rundt seg så er det ingen problem å ha større hunder. Større hunder krever mer av oss som mennesker enn små hunder gjør. Store hunder må få utløp for all energien de har og da er uteområde og hager helt perfekt. Har man barn i tillegg er hunder som for eksempel labradorer og border collier et godt valg. Labradorer er kjent for å ha god lynne, være tålmodig, trofaste og svært intelligente.

Når det kommer til størrelse på hunder så er verken chihuahua eller labrador i nærheten av hunder som man kan klassifisere som store hunder. Labradorer kan kanskje nå kategorien middels stor hund.

De 4 virkelig store hunderasene

#1

Øverst på listen troner rasen Grand Danois under kategorien store hunder. Denne hunden er et selskapshund som passer veldig godt til familier. Den er stort sett snill og rolig når den er innendørs. Denne hunderasen har behov for MYE mosjon. Dette kan være perfekt for litt aktive familier som er mye ute i skog og mark.

Sjekk denne karen da:

#2

Den hunderasen som kan virkelig være en tittel utfordrer for Grand Danois er den Irske Ulvehunden. Det sies at en stor irsk ulvehund er større enn en vanlig grand danois, og en stor grand danois er større enn en vanlig irsk ulvehund. Denne rasen er kjent for å være utrolig rolig innendørs og går meget godt med barn. Den har en eksplosivt energi som de har behov for å få ut ved å løpe og spurte så fort de får sjansen til det.

Irsk ulvehund på tur:

Irsk ulvehund

#3

Så til en hunderase alle vil kjenne igjen meget kjapt, St. Bernard. Denne koselig og søte rasen er en del mindre enn de to foregående, men den er fortsatt en kjempe i forhold til mange andre raser. St.Bernard kommer i to varianter, korthåret og langhåret. Den som er langhåret ser ofte mye større ut enn den korthårede på grunn av all den lange pelsen.

Denne rasen passer sammen med både enslige, par og familier. De krever en del oppmerksomhet og har et høyt aktivitetsnivå, og bør dermed luftes jevnlig.

En mindre versjon (valp) av St. Bernard:

St. Bernard

 

#4

Nummer 4 på denne listen er også en søt stor kar som mange kanskje kan forveksle med en St. Bernard. Vi snakker om Newfoundlandshunden. Denne vennlige hunderasen glir enkelt inn hos de fleste familier. Denne rasen har et unikt egenskap som noen av de andre ikke har, og det er at de ELSKER vann. Har de sjansen til å få seg et bad så kan du stole på at de gjør det de kan for å få det.

Kanskje ikke den aller skjønneste, men på topp 4 av verdens største hund:

newfoundland hund

Verdens største / høyeste hund

Alle hunder som Guinness World of Records har kåret til verdens største har vært av rasen grand danois.

Great Danes (grand danois) som Zeus, Giant George og Major berømte for sin størrelse. Dessverre så har to av disse gått bort, og kun Major lever den dag i dag.

For å bli kalt verdens største hund måtte Major konkurrere mot to andre hunder, Freddy og Rocco som begge også er av rasen grand danois. Med sine 120 på strømpelesten og enorme lengde på hele 213 cm, fra hale til hode, var Major et par centimeter høyere enn sine konkurrenter og dermed kunne krones som verdens største / høyeste hund av Guinness World of Records.

Giant George  og Zeus var heller ikke små gutter. Zeus var 110 cm høy og over 200 cm lang, og Giant George var kun 107 cm høy, men over 210 cm lang.

Det råder ingen tvil om hvilke hunderase som kan kalles verdens største, eller verdens høyeste. Grand Danois vinner lett i begge disse klassene.

Giant George kom seg på Oprah til og med. Her er en minidokumentar: