Fakta om hunden – menneskets beste venn

Alle er vel enige om at hunden er menneskets beste venn og det finnes veldig mange som har eller har hatt hund en gang i løpet av livet sitt. Mange låner faktisk for å kjøpe hund, såpass populært er det! Vi har samlet litt praktiske og morsomme fakta om hunden, noe visste du sikkert fra før av og andre ting kan være nyttig informasjon.

Fakta om hunden

1. Visste du at en hund er like klok som et barn på 2 år og kan forstå rundt 200 ulike ord og tegn? (les artikkelen: how intelligent do people really think dogs are)

2. Frem til 1978 måtte kommunen New York samle opp 18000 tonn med bæsj fra hunder. Til slutt ble det for mye for kommunen og en lov ble vedtatt som påla hundeeiere å samle opp hundens etterlatenskaper. (En morsom artikkel om the pooper-scooper-law)

3. Hunden er en nær slektning av ulven. For rundt 50 000 år siden levde mennesker sammen med ulver og siden har rasene endret seg til dem vi kjenner i dag. (Fra ulv til hund)

4. En hund har rundt 100 ulike ansiktuttrykk og mange av dem lager de med ørene. (Hunder og eiere ligner på hverandre)

5. En hund kan skjelne mindre farger enn oss mennesker. Dette skyldes at vi mennesker har tre typer fargefølsomme celler i øynene mens hunden kun har to. En hund kan f.eks. ikke skjelne mellom rødt og grønt, men de kan skjelne mellom gult og blått. Men de er flinkere til å oppfatte ting i bevegelse enn det vi er og når noe plutselig farer forbi oss, så vil hunden få med seg flere detaljer. Øyet vårt tar nemlig bilder og mens vi mennesker tar ca. 55 bilder på et sekund, så tar hunden 75 bilder på samme tid. (Slik ser hunden din verden)

6. Neseavtrykket til en hund er like unikt som våre fingeravtrykk og det finnes derfor ikke to neseavtrykk som er like hos hundene. (… og andre funfacts om hunder)

7. Hunder har ikke enzymer i halsen og dette er en av grunnene til at de ikke behøver å tygge maten så grundig. De skal kun ha maten delt slik at de kan svelge den og så begynner fordøyelsen først nede i magesekken. (how dogs digest different food)

8. Den gjennomsnittlige levealderen på en hund er på rundt 13 år. (hvor gammel blir en hund?)

9. Hunder hører mye bedre enn oss mennesker. De kan oppfatte lyder på inntil 35 000 hertz, noe som er langt høyere enn mennesket. Men vi er bedre til å oppfatte hvor lyden kommer fra. (hundens sanser)

10. Det er forbudt i Norge å holde hunder som er en blanding mellom ulv og hund. Og hunder som har blitt trent for å angripe er også forbudt. (Lover om kjæledyr)

11. Vekten hos en hund kan varierer voldsomt avhengig avs. De minste hunder veier mindre enn en kilo mens de største kan veie mer enn 100 kg. (Det er store forskjeller!)

12. Vi mennesker har bedre smakssanser enn våre firbeinte venner. Dette skyldes at vi har ca. 9000 smaksløk mens en hund kun har ca. 1700. (hvor bra smaker hunden din?)

13. Det finnes kun to arter som man vet om, som søker visuelle hint fra andres øyne. De to artene er nettopp mennesket og hunden. Men det er en liten forskjell på oss da hunden kun gjør det mot mennesker og ikke mot andre hunder. (Hva betyr dette for hunden din?)

14. Når det gjelder luktesansen så må vi nok innse at vi er langt bak hundens evner. En hund lukter ca. 10 000 ganger bedre enn mennesker. (hundens luktesans)

Hvis du vil vite mere fakta om hunden eller trenger inspirasjon til trening, kosthold og annet så kan du lese mere her på rotchos.no