Tre gode grunner til å kjøpe et ordentlig hundebur i bil

Det er veldig dyrt å ha hund. Akkurat det er ikke noen særlig kontroversiell uttalelse.

Og derfor er det mange som, med rette, prøver å spare penger på hundeutstyr. Billige leker, billige hundesenger og, ikke minst, billige hundebur i bil.

Til tross for at det kan være lurt å spare penger når man kan, så er det lurt å investere i et godt hundebur. Det er det denne artikkelen handler om.

1. Hundens komfort i bil

Hvis hunden din ikke er komfortabel i bilen din, så har du et problem.

Det vet alle som har hatt hund. Hyling, bjeffing, oppkast og et ufattelig høyt aktivitetsnivå er bare noen av problemene du må hanskes med.

Og det er ingen hemmelighet at et godt hundebur gir økt komfort.

2. Trafikksikkerhet

I likhet med mennesker, så skal hunder være godt sikret i bil.

Mange velger å ha en hund løpende fritt rundt i bilen. Det er en dårlig idè. Ikke bare er det en reell fare for hundens liv hvis man kræsjer. Hunden blir også en utrolig tung gjenstand som flyr fremover mot frontvinduet hvis man må bråbremse.

Med andre ord: du står i fare for å få en Golden Retriever i hodet hvis du kræsjer med en semi-trailer. Det høres ikke helt bra ut.

Derfor skal man ha et litt ordentlig hundebur som faktisk har mulighet for å settes fast i bil.

Dinside har skrevet en ganske utmerket artikkel om det å sikre hunden sin i bil. Den anbefales varmt hvis du har noen spørsmål rundt dette.

3. Prisforskjellen er ikke alt for stor

Man må uansett ut med rundt 1000 kroner for å skaffe seg et bur som holder i mer enn et par år. Og fra den prisen, så er det ikke altfor langt opp til de aller beste modellene.

Det er veldig stor forskjell i kvalitet på de billigste og de beste. Men det er faktisk ikke så veldig stor forskjell i pris.