Hunder som hovedpersoner i TV-underholdning

Ikke bare er hunder kjent som menneskets beste venn, men de har også fått sentrale roller i mange filmer og TV-serier. På den måten kan man sette seg ned i godstolen og la seg underholde av hunder på skjermen, noe som er svært populært blant de fleste.

Lassie satte standarden

Blant dagens voksengenerasjon har nok mange vokset opp med å se TV-serien Lassie på norsk TV. Den langhårede collien er regnet som en av verdens mest kjente hunder, selv om det var flere hunder som har bidratt til å spille den folkekjære hunden. Den opprinnelige TV-serien Lassie foregikk mellom 1954 og 1974, og siden den gang er det laget flere filmer med Lassie i hovedrollen.

En annen TV-serie som mange nordmenn har et godt forhold til, er den østerrikske krim- og politiserien Rex, som i mange år ble vist på norsk TV. Her var hovedpersonen, Rex, en politihund som hjalp til med å stoppe kjeltringer på imponerende vis.

Hunder har fått mange hovedroller

Det er ikke bare i filmer og TV-serien hunder har fått hovedrollen. Folks forkjærlighet til hunder har også spredt seg til andre områder. Et av de mest omtalte temaene i nyhetsbilde det siste året er kryptovaluta, og en av kryptovalutaene skiller seg ut fra de andre. Kryptovalutaen dogecoin er nemlig personifisert med bildet av en Shiba Inui-hund på logoen, samtidig som valutaens navn er basert på det engelske ordet for hundt. Dogecoin har fått mye oppmerksomhet grunnet historien, men også fordi mange lurer på hvor du kan kjøpe dogecoin, ettersom den har blitt et svært populært investeringsobjekt. Valutaen ble opprinnelig laget basert på et populært «doge»-meme fra internett.

Hunder på det store lerretet

Det er ikke bare i TV-serier man finner hunder. Det finnes utallige filmer med hunder i hovedrollen, enten det er animasjonsfilmer eller spillefilmer med ekte hunder i rollene. En film som har kommet i mange utgaver er 101 dalmatinere, som først ble spilt inn som animasjonsfilm i 1961. Deretter har det kommet mange flere filmer, og dette er en av Disneys aller mest populære filmserier.

Lady og landstrykeren er en annen film fra Disney-universet som har varmet mange hjerter opp gjennom årene. Lady er en elegant, kvinnelig cocker spaniel, mens landstrykeren er en hardbarket terrierblanding som har levd et tøft liv. Filmen har blitt spilt inn både i animasjon og som spillefilm med ekte hunder i hovedrollen.

Hunder kommer til å fortsette å sjarmere oss i hovedrollene

Med hundefilmer kombineres to elementer som de fleste av oss elsker, nemlig hunder og underholdning via filmer og TV-serier. Det er liten tvil om at det vil fortsette å bli produsert en rekke filmer og serier med hunder i hovedrollene. Det er nesten ingen grenser for hvor godt hunder kan oppdras til å utøve imponerende roller i filmer og serier. Mange synes filmer med firbente sjarmører er det beste som finnes, og det er lett å skjønne hvorfor.