Gratis hundevalper, hvor får en det?

Det er koselig å ha en hund i familien, men det er ikke alltid enkelt å ha penger til å kjøpe en valp. Det trenger dog ikke å avholde dere fra å få drømmen om en hundevalp oppfylt. Det finnes alternativer for å få gratis hundevalper. Det kan være andre familier hvor tispen har fått valper og de ikke kan få solgt dem eller litt større hunder som trenger å bli omplassert. Det finnes flere annonser på finn.no og det er også mulig å sjekke med dyrebeskyttelsen om de har hunder som trenger omplassering.

Stort ansvar selv med gratis hundevalper

Før du kontakter forskjellige familier om gratis hundevalp, så bør du tenke over det ansvaret som følger med en liten valp. En ting er at den er søt, kosete og leken når det er liten. Men den blir fort større og selv om det ikke er slik at du kan velge å vrake blant gratis hundevalper, så bør du tenke over hvilken hund dere kan ha hjemme. Det er stor forskjell på å ha ansvaret for en liten hund og en velvoksen Schæfer. Sistnevnte krever mye stell, mosjon og tar plass. Ønsker dere en familiehund på grunn av barna, så er Boxere og Golden Retriever de hunderasene som passer best til familier med barn.

En annen ting er at hunden vil være der i mange år fremover, hvilket betyr at den enten må bli med på ferier og andre turer eller plasseres i kennel. Alt koster penger og det er ikke det billigste å ha en hund når man regner med mat, besøk hos veterinæren, pass i kennel etc. Derfor er det viktig å ta dette med i tankene før dere løper ut og henter den første og beste hundevalp dere kan få gratis. Mange tar opp kortsiktige lån for å kjøpe hund, men det er heller ikke smart, så om du ønsker en gratis valp må du enten spare opp eller la være. Du må også ha råd til å forsørge valpen på en god måte!

Bli kjent med valpen først

Når dere kommer frem til stedet hvor dere kan få hundevalpen, så se den litt på avstand først. Det er stor forskjell på en valp som er vant med mennesker og en valp som er redd og engstelig. En glad og sosial hund som i tillegg er ren og velstelt vil bli en god familiehund. Men en valp som er sky og kanskje redd for mennesker kan bli aggressiv på et senere tidspunkt og det er det ingen i familien som ønsker.