Hvordan holde hunden varm i kaldere årstider?

Mange nordmenn tror at våre firbente kjæledyr ikke blir påvirket av kulden. Man rister på hodet og tenker at de som kler på hunden sin en genser er forferdelig jålete. Slike tanker er derimot helt feil, ifølge veterinærer. Mange hunder opplever kulden som tøff, så les videre for å bli servert noen gode råd til hvordan du kan kle hunden din for å holde den varm i de kaldere månedene vi har i vente.

De små hundene sliter mest

Hvor nødvendig det er for en hund å få på seg klær når det nærmer seg vinter vil komme an på hvilken rase hunden din er. Mindre hunderaser må produsere langt mer energi og er avhengige av et høyere stoffskifte for å kunne holde varmen. Derfor vil det å kle opp disse mindre hunderasene hjelpe den svært mye i kulda.

Eldre hunder faller under kategorien hunder som trenger klær ettersom disse er mer utsatt for nedkjøling ettersom energinivået deres er lavere, i tillegg til det faktum at kulde vil gi dem stive ledd og muskler. De har satt sammen en høstkolleksjon for våre kjære firbente venner og har blitt en favoritt hos oss.

Pels spiller en rolle

Det er en kjent sak at ulver og polarhunder klarer seg helt fint på egenhånd selv om gradestokken viser 20 kuldegrader. De tåler dette på grunn av at de er skapt for et kaldt klima som dette. I dag derimot er det mange nordmenn som eier hunderaser som stammer fra langt varmere strøk enn det Norge har. Avl har også vært med på å påvirke hva hundene våre tåler.

Hunder fungerer på mange måter likt som oss mennesker, og dette inkluderer at de kan pådra seg sykdommer og andre problemer etter de har vært kalde over lengre tid.

Hvordan se at hunden din fryser

For å skjønne at hunden din fryser kan du se etter disse tegnene:

  • hakkende tenner og skjelving.
  • halen mellom beina.
  • ørene er lagt bakover.
  • nakken virker stiv.
  • hunden vil stå nær deg og søke varme.

Hvordan holde dem varme?

Det er brystet og magen til hunden som blir raskt nedkjølt, så prøv å dekke kroppen deres med en varm genser eller noe annet egnet, som for eksempel en hundedress, for at kroppsvarmen deres skal beholdes. Sørg også for at du har et hundebur som er godt isolert, om nødvendig.

Hundens ører og poter er også lett påvirket av temperaturer, så en god idé er å beskytte potene deres, spesielt under lengre turer. Potesokker er perfekt egnet til dette og vil i tillegg beskytte mot saltede veier, snø og grus som kan feste seg og irritere mellom tredeputene. Tar du disse forholdsreglene kan du garantere at hunden din vil være svært takknemlig denne høsten og vinteren.