Redningsvest Til Hund

Når man har hund og den er din trofaste følgesvenn og bestevenn er det helt naturlig at den får være med på ulike aktiviteter. Noe som er meget bra siden hunden også har behov for å være i aktiv og ute i friluft.

Det er så mange ulike aktiviteter man kan finne på og samtidig ta med seg sin bestevenn. Tur i skog og mark er noe de fleste hunder elsker. De får løpe fritt, snuse rundt, oppdage fremmede ting og gjør ting hunder gjør.

Det finnes ingen begrensninger på aktivitet man kan ha hunden med på. Det finnes hunder som er med på skiturer, flyturer, sykkelturer og til og med hunder som er med og surfer. Det er også mange hunder som liker sjø og båtliv, noe som passer perfekt om man selv er et menneske og har båt. Hundene kan være med på absolutt alt så lenge riktig utstyr er på plass.

Hund og sjøliv

Hund og vannMange hunder er veldig nysgjerrig og glad i å leke i sjøkanten, men det finnes også hunder som mer enn gjerne blir med på båtturer, korte som lange. Å komme på en båt blir en helt annen verden for dem., Mye nytt og det mest viktige, mye mindre plass enn det de er vant med. Som oftest er dette en vanesak og de blir raskt vant til det.

Det er ingen spesielle hunderaser som passer bedre enn andre til sjøliv. Alle hunder kan nok vennes opp til å bli vant med liv på en båt. Men med tanke på at folk flest som eier båter stort sett har fritidsbåter på 3-8 meter lange, så sier det seg selv at det er begrenset med plass. Å ta med seg en grand danois på 2 meter i en båt på 6 meter, er nok kanskje ikke det smarteste valget.

Når man er på sjøen er det visse krav som gjelder for oss mennesker for å ivareta vår sikkerhet ombord. Dette er regler for redningsvester. Store som små er påkrevd å ha på seg redningsvester når de ferdes på sjøen. Denne regelen gjelder kun for fritidsbåter under 8 meter. Er man på cruisebåt, som for eksempel Hurtigruten, eller på ferger er det ikke krav at man må ha det på seg. Men båten, rederiet er påkrevd til å ha nok redningsvester til passasjerer i tilfelle noe skulle skje.

Når man er på båttur med sin beste venn bør man også tenke på at hunden er en del av familien. Har resten av familien redningsvester på seg, bør hunden også ha det. Bare for sikkerhetsskyld.

Når man har med seg hunden i båt så er det et par ting man bør legge til rette for at hunden skal trives, slik som man gjør det hjemme.

  • Ha med noe som hunden er kjent med fra hjem, som et teppe eller noe lignende som har lukt som minner den om hjem.
  • Husk at hunder hører egentlig ikke hjemme på havet. Når man har med seg hunden på båttur, ikke ha altfor lange turer på mer enn 4-5 timer. Hunden må få fast landjord under beina, blant annet for å kunne gjøre fra seg.
  • Det kan ofte bli veldig varmt ombord i en båt på sommeren. Sørg for at hunden har hvilestedet i en plass med skygge.
  • Om hunden er av den typen som er veldig glad i å være ute i vannet, så er det meget viktig å få tørket den så raskt som mulig for å unngå vannhale. Vannhale er en betennelse som oppstår ved haleroten og kan være meget smertefull for hunder. Et annet område som også trenger å tørkes skikkelig er ørene, siden de ikke er så glad i fuktighet.
  • Ved bading i saltvann bør man være obs på at hunden ikke får i seg for mye saltvann. Hunden kan nemlig bli utsatt for saltforgiftning av sjøvann.
  • Sist men ikke minst; båtturen starter allerede på vei til båten. Prøv å ha hunden mest uthvilt som mulig før man starter. Når man ankommer brygga eller sjøkanten, sjekk nøye at det ikke ligger gamle eller glemt fiskekroker eller andre gjenstander som hunden kan skade seg på før man stiger ombord i båten.

Redningsvester

En redningsvest er ikke bare en redningsvest. Det er noen ting man må tenke på før man anskaffer seg den rette. Det kan være lurt å reflektere over produsent og hvordan den er å ha på. En ting er at vesten skal redde deg ved en velt eller annen ulykke – men den skal jo tross alt være så behagelig mulig.

Se redningsvest til hund hos Redningsselskapet

En flytevest bør alltid være behagelig over og i vannet. Vurder bæreevne, utforming og hva du har på deg. Du bør også kunne bevege deg med vesten om uhellet er ute.

For hunder som for oss mennesker, så bør en vest være mest mulig behagelig å ha på seg. Hunder, som oss mennesker, kommer i forskjellig fasong og størrelser.

Det finnes mange forskjellige varianter av redningsvest for hunder. Ved valg av redningsvest for hunder er det veldig nøye med vekt og utforming på vesten.

Når man skal gå til anskaffelse av redningsvest til hunden bør man ha den med for å prøve vesten. Sjekk at den valgte vesten sitter bra på hunden og at den kan bevege seg bra med vesten på. Prøv gjerne flere forskjellige redningsvester. Gå gjerne for en redningsvest med håndtak. Håndtaket vil gjøre det lettere å plukke hunden opp av vannet i tilfelle en ulykke skulle være ute.

Husk også at det trenger ikke å være en ulykke før en hund havner i vannet. Om dette er en hund som er glad i å bade så hopper den nok over rekka på eget initiativ, eller om den ser at noen familiemedlemmer kaster seg ut i vannet, da vil den selvfølgelig også være med.