Hund – Hva bør jeg tenke på?

De små firbeinte vennene er søte og det er vel en av grunnene til at mange vurdere å anskaffe seg en valp eller en hund. Innen du ringer til nærmeste kennel for å kjøpe en valp eller hund, så er det flere ting du bør vurdere. Det krever en del å ha en hund og det er et stort ansvar. Derfor bør man tenke seg godt om og være sikker på at man har tid til det å ha en hund.

Hva du tenke på?

Det er som sagt flere ting å tenke på når du skal anskaffe deg en hund, det er ikke bare å ta på de kule solbrillene og gå ut på tur! En ting er det praktiske og ansvaret som følger med. En hund fortjener å få den oppmerksomhet den trenger og derfor må du bestemme deg for om du har tid til å lufte den flere ganger i løpet av dagen. Den liker også å bli lekt med, spesielt når den er yngre, og så skal den stelles. Er dere en familie med barn så er en hund akkurat som et ekstra barn i familien og den tar tid. Har dere tiden til rådighet så er det samtidig også morsomt med hund og barna vil sette pris på å ha et husdyr som de kan kose og leke med.

Når du eller dere skal finne den rette valpen eller hunden så bør dere undersøke hvilke hunderaser som passer best til dere. Noen raser er bedre egnet til å være hjemme alene enn andre. Andre raser er bedre sammen med barn og noen er mer kosete enn andre. Totalt finnes det mer enn 500 ulike raser alene i Norge, så det er nok å velge blant.

Hva du bør sjekke?

Når du har funnet ut hvilken hunderase du ønsker deg og funnet frem til en kennel eller en privat som har hunder til salgs, så er det et par ting du bør sjekke før du kjøper. En ting er at hunden bør fremstå som ren, og trivelig. Noe annet er hundens sinn. En hund bør være vant med mennesker og virke glad og fornøyd. Du bør derfor sette deg litt på avstand og se på den en liten stund. Om hunden virker trygg og glad for besøk, så er det et godt tegn på at du får deg en snill og kosete hund. Sist, men ikke minst, er det viktig å sjekke at den har fått de nødvendige vaksiner og at papirene ellers er i orden.