De beste stedene for å kjøpe hund i Norge

Når dere som familie har blitt enige om at dere har lyst på en hund, så gjelder det å finne ut hvilken hund dere skal ha og ikke minst hvor det er mulig å kjøpe den. Det er mange ting å ta stilling til når man skal anskaffe seg en hund og det å finne den riktige hunden kan gjerne ta litt tid. Første skritt på veien er å finne ut hvilken type hund dere skal ha.

Bestem hvilken hund dere skal ha

Det er mange hunder å velge blant, men for tiden er det faktisk den norske nasjonalrasen, norsk elghund, som er den mest populære hunden. Blant de 30 000 valpene som blir registrert hvert år, er det selvsagt mange andre hunder og raser, som Schäfer, Jack Russel og Staffordshire, som også er veldig populære. Av andre populære hunderaser kan vi også nevne Golden retriever, Engelsk setter og Border collie. Alle tre raser finnes det mange av i Norge.

Som nevnt er norsk elghund den mest populære i Norge. Den tilhører nordlig spisshundrase og brukes en del som jakthund, takket være en velutviklet luktesans. Den kan nemlig lukte seg frem til et bytte. Hunden må ha en del mosjon og det er derfor viktig å ha den med ut på lange turer. Det vil selvsagt variere fra hund til hund, men det forventes at den blir mellom 12 til 15 år gammel.

Oppdrettere

Når dere skal velge et sted å kjøpe den nye hunden, så kan dette gjøres hos private selgere som dere finner på Finn.no eller Hundemarked.no. Her er det et stort utvalg av hunder og mange av annonsene er med bilde, slik at dere kan se hvordan hunden ser ut før dere tar kontakt. Det er også mulig å kjøpe hunden hos en oppdretter og ved å ta kontakt med NKK (Norsk Kennel Klubb) kan dere få opplysninger om nærmeste kennel. Husk det er dyrt å kjøpe hund, så dere må spare litt eller låne penger på kortet!

Uansett hvor dere bestemmer dere for å kjøpe den nye hunden, så er det viktig å bruke litt tid på å se den litt fra avstand. Det kan spare dere for mange problemer senere. Er det en glad og fornøyd hund eller virker den sky og litt redd for mennesker? Hunder som har levd veldig beskyttet eller har vært mye alene, er ikke spesielt sosiale og det er det veldig vanskelig å endre på. Da vil dere bli skuffet etter hvert når hunden ikke svarer til forventningene.