Hva bør en tenke på angående hundevalper?

Når du skal kjøpe en hundevalp så er det mye å tenke på. Derfor bør man unngå raske beslutninger da en slik liten tass kommer med et stort ansvar. Er dere en familie som skal ha hund, så bør dere være sikre på at dere velger riktig. Valpen blir større og vil kreve mer oppmerksomhet og så er det noen praktiske tanker rundt størrelse på hunden. Det er ikke helt uvesentlig om dere kjøper en Chihuahua eller en Schäferhund.

Vær nøye med valget av hundevalp

Når du har funnet ut hvilken hund du er på jakt etter, så kan du finne oppdrettere på nettet. En annen mulighet er å kontakte kennelklubben til den rasen du har valgt og spørre dem om råd. Her vil du kunne få anbefalinger på hvilke oppdrettere du bør velge og hvem du bør unngå. Så snart du har valgt en oppdretter bør du reise på besøk. Personlige relasjoner gjør det ofte enklere å finne den riktige hundevalpen og samtidig kan du se både valpen og moren. Ved å se nærmere på moren kan du få et godt innblikk i hvordan den oppfører seg. Oppførsel vil arves av valpene og de vil også lære det av moren. Det er derfor stor forskjell på om moren er rolig, vennlig og åpen eller usikker, aggressiv og lukket.

Om tispen virker redd eller aggressiv, så bør du finne en annen oppdretter. Men virker den velstelt, snill og glad i mennesker så er det et godt tegn og da kan du være rimelig sikker på at valpene blir tatt godt vare på.

Det praktiske rundt kjøp av hundevalper

Du bør ikke kjøpe valpen før den er minst åtte uker gammel. Når den er klar til å forlate oppdretteren, så bør du studere den litt en siste gang for å sjekke at den ikke er syk, redd eller kanskje ikke er noe glad i mennesker. En valp må ha lært seg å ha nærkontakt med mennesker fra fødselen av for å bli en glad og sosial hund. Hundevalpen bør også være ren og velstelt og er det noe som du ikke føler deg helt trygg på, så er det bedre å finne et annet sted.

Sjekk at valpen har fått ormekur og be gjerne om skriftlig dokumentasjon på dette. Du bør også spørre om det er noe annet du får med på kjøpet når du henter valpen. Har den f.eks. blitt ID-merket, så er det en fordel.

Du kan som regel ikke betale på annen måte enn ved vanlig bankoverføring eller faktura, ikke så mange som tilbyr betaling via bankkort/kredittkort (norske-kredittkort.com re:member).