Rolige Hunderaser

Når du skal velge en hund er det viktig at du tenker litt over hva du vil bruke den til. Vil det være en showhund, jaktpartner, vakthund, eller kanskje det skal være familiens kjæledegge. Hver enkelt rase har forskjellige karaktertrekk, så når hundevalget kommer er det viktig å tenke på hva du passer best til, ikke bare på hva du vil ha.

Noen hunder liker å være ute i naturen, jakte, jobbe, eller ha oppgaver som setter dem på prøve. Om de ikke får gjort dette vil de lettere bli frustrert og vanskelig å ha med å gjøre. En hund trenger mye stimulering og trening.

Drømmen om hunden

For nye hundeeiere er nok drømmen å ha en god kosepartner, du kan sitte stille og nyter hundeviskeren på TV eller spiller Dog House slot hos Mariacasino mens du har hunden i fanget. Du spaserer gode turer og hunden følger lydig etter deg, lystrer alle dine kommandoer.

Slikt ser vi det for oss, men når vi først får en valp inn i hjemmet vil den være som en tornado, løpe rundt, være utrolig energisk og til tider utrolig irriterende. Forskning har vist at hundehold vil ha en positiv påvirkning på helsen din, så tren den, hold ut.

Rolige hunderaser som liker å slappe av og kose

Kanskje den mest kjente rasen er puddel, smart og lettere å ha med å gjøre. For mange allergikere vil puddelen være det beste valget. De er lett å trene og vil alltid være klar til å finne på noe gøy. De trenger en del mosjon og vedlikehold så om du velger en puddel vil du være nødt til å investere en del timer på den.

Saint Bernard, den snille og gode giganten med et hjerte av gull. Uten tvil en av de største hundene, men med sin rolige gemytt og veldig medgjørlige væremåte vil det være en perfekt hund for mange. Den er rolig og avbalansert men kan røyte en del. Den trenger ikke mye mosjon, men vekten kan bli et problem.

Engelsk bulldog er en modig liten rase. De passer veldig godt sammen med barn, men liker ikke å ha for mye mosjon. En bulldog har rykte på seg for å være en kamphund, men den liker å ha det gøy, har et hjerte av gull, og vil en veldig god familiehund.

Golden Retriever er vel en av de mest kjente familiehundene. Den lange fine pelsen og gode gemytten vil gjøre at alle elsker den snille varme kjæledeggen. Den liker aktiviteter og føler seg hjemme i vannet. For nye hundeelskere vil en golden alltid være et bra valg.

Greyhound er en rolig rase som kanskje er sterkt undervurdert. Den liker å sove, kose og gjerne gå på tur. Den vil være veldig lojal, så om du liker å gå lange fjellturer vil den være perfekt for deg.

Oppsummering

Det er lett å velge en hund for sitt utseende, men for å finne den perfekte hunden for deg er det viktig at du leser deg opp litt, ser hva du kan tilby hunden. Selv om alle hunder er individuelle er det ikke alle hunder som passer for alle.

Bruk derfor tid på å finne den hunden som passer deg best, ikke bare velg den som er søtest. Finn en hund som vil være passende for din livsstil, ta godt vare på den og husk at en hund vil være din beste venn i veldig mange år.