Allergi mot din beste venn

Mange har gjerne en kjæledyr som holder en med selskap, både familier og enslige, enten det er en katt, hund, fugl, fisk, skilpadde osv. De som vil ha et kjæledyr som gir respons og som krever mye oppmerksomhet går gjerne for hunder, siden katter er mer selvstendige dyr. Mange av oss anser vårt beste venn som barnet vårt, og vil selvsagt at den skal være glad, frisk og rask. Vi elsker dem høyere enn noe annet på denne jord.

Hunder kan også få allergiske reaksjoner

Allergi er noe som utrolig mange plages av. det er en rekke allergier som er forferdelig slitsomme å leve med til daglig, og som påvirker helsen betraktelig. Det er allergier mot mat, dyr, pollen og mye annet. For hunde elskere så må det ultimate marerittet være å ha hundeallergi. Har man hund fra før og er ekstremt glad i den men begynner å mistenke at man kanskje er allergisk så er bør man få det sjekket før man bryter sammen emosjonelt i frykt for at man må skilles fra sin beste venn.

Vi mennesker har en rekke alternativer vi kan benytte oss av før vi drar til legen. Det er en rekke hjemmetester, som blant annet graviditetstest og selvtestere for kjønnsykdommer, selvtestere for COVID osv. og det finnes også en rekke hjemmetester for hundeallergi.

Hjemmetester for allergi hund

Allergitester mot hund kan man få tak i på de fleste apoteker og nettapotek. Disse testene koster ikke så mye at det vil skade økonomien sin. Hadde den kostet flere tusen kroner så tror jeg nok at de fleste hundeelskere hadde kjøpt disse likevel. Man kan ikke sette en pris på kjærlighet til sin beste venn.

Hjemme allergitester er som regel ganske nøyaktige, men det kan forekomme at det gir feil resultat. Man bør gjerne ta et par av dem, slik som man gjør med graviditetstester, for å være litt mer sikker. Skulle man fortsatt føle at man får et uklart svar kan man enkelt bare kontakte fastlegen sin og få testet seg der slik at man blir helt sikker.

Selv om man skulle ha allergi for hunder, så finnes det medisiner for det. Det er også viktig å huske på at noen reagerer mye kraftigere enn andre. De med milde reaksjoner kan godt leve med hunden sin, mens andre med mer kraftige reaksjoner er nødt til å skille seg med sin venn. Må man absolutt ha en hund i livet tross allergien, så finnes det også allergivennlige hunderaser.