Norske nettsider for salg av valper

Før dere finner norske nettsider hvor dere kan kjøpe hundevalper, så bør dere finne ut hvilken rase det skal være. Mange nettsider er nemlig spesialisert innen ulike raser. Det å velge hvilken valp man skal ha er ikke alltid den enkleste. Noen har sine klare preferanser for hvilken hund det skal være, mens andre ikke har den store erfaring og er derfor i tvil.

Hunderaser er forskjellige

Det finnes ganske mange hunderaser å velge blant, men spørsmålet er hva dere ønsker med hunden. En ting er at alle valper er søte når de er små, men de blir også store så det er en del praktiske hensyn å tenke på. Noe annet er at noen hunder egner seg best som familiehund, mens andre brukes mest som vakthunder, jakthunder eller trekkhund. Begynn med å bestemme om hunden skal være liten eller stor? Ut fra dette valget kan dere så bestemme andre preferanser for hunden. Som familie er det viktigste formentlig at valpen er søt og kosete samt vil fortsette å være familiens kjæledegge når den har blitt voksen.

Deretter gjelder det å finne den rette oppdretteren. Det er straks en vanskeligere jobb og derfor må dere ikke bli skuffet om dere må besøke inntil flere oppdrettere før dere har funnet den riktige valpen. Det finnes mange norske nettsider med salg av valper. Dessverre er det også mange useriøse oppdrettere på markedet og det kan derfor lønne seg å spørre kennelklubben for den rase dere ønsker. De kan formentlig komme med råd om hvilke oppdrettere som er seriøse og behandler hundene sine bra og hvem dere skal ligge unna.

Det er et stort utvalg av nettsider som tilbyr valper. Noen sider er spesialiserte innen bestemte raser og andre er for private, som selger valper av forskjellig slag. Blant de store på markedet er finn.no hvor private kan tilby valper til salgs. Vær oppmerksom på at dersom du kjøper en valp privat, så bør dere sikre at valpen er sunn og frisk samt vant med menneskekontakt og barn. Virker den sky eller redd, så er det best å finne en annen valp. Hundemarked.no er også en side for private, men her er det også flere oppdrettere som selger valper. Rasehunder.com er en nettside for sag av rasehunder. Ellers kan dere søke på den enkelte hunderasen og få opp nettsidene til kennelklubben.