Hunden redder mennesker – Del 1

Det er mye som tyder på at vi mennesker har et svakt punkt for heroiske hunder, enten det er TV-klassikere som Lassie eller hjertevarme familiefilmer som «hjemme igjen». Ideen om at en hund redder deres menneskelige eiere (eller komplett fremmede) fanger vår oppmerksomhet, som lite annet kan gjøre. Her kan du lese om noen begivenheter, langt i fra skjermen eller kinolerretet, som viser ekte historier hvor hunder har reddet mennesker i nød.

Brutis – Golden Retriver

Brutis var en syv år gammel hund når den ble en helt i 2004. Da fanget da vår firbente venn en klapper slange rett før den nærmet seg et lite barn, noe som resulterte i bitt fra slangen og Brutis slapp fra det med nød og neppe. Heltedåden gikk ikke upåaktet henogi Brutis fikk en nasjonal heltemedalje i USA.

Zoey – Chihuahua

Alle vet små hunder har en tendens til å ha et temperament, til å kompensere for størrelsen, og Zoey er et levende bevis på dette. C hihuahuaen skapte overskrifter i 2007 da den reddet en ett år gammel baby fra en klapperslange som kom en anelse for nære på. Zoey fikk et stort sår over øyet, men overlevde dramatikken.

Katrina – Labrador

Orkanen Katrina var en naturkatastrofe som ødela mange bygninger og menneskeliv, men inspirerende historier om heltedåder hjalp mange ofre på veien. Det er i hvert fall tilfellet med Katrina (ironisk navn), den svarte labradoren som reddet en mann fra å drukne. Hunden ble senere hjulpet av et redningsteam og ble hedret med en heltemedalje stående applaus.

Shana – Ulvehund/ Schäferhund

I overskriftene sto det «Ulvehund reddet eldre eiere fra snøstorm» og du kunne lese om den heroiske historien i de fleste medier. Shana fant et eldre ektepar låst fast i snøen og gravde ut en tunnel, som den etterfølgende kunne dra ut paret gjennom. Dette er en historie i heltedåd uten like.

Hunden er virkelig menneskets beste venn og tenk bare på all den gleden den sprer rundt seg. Hunder er flokkdyr og vil gjøre alt for eieren sin, noe vi ofte glemmer. Forkjæl hunden din en gang i blant for å vise den at du bryr deg. Hunder kommer i alle farger og raser, men det er mye av e samme trekken som går igjen.

Dette er DEL 1 i hunden redder mennesker og du kan lese videre i DEL 2 og DEL 3.

Les om 25 hunder som har reddet mennesker her (engelsk).

På lenkekatalogen finner du også links nettsider om hund.

Mennesker er også glad i mat. Finn ut mer på folkets matblogg – Hvordan steke bacon i stekeovn