Menneskets beste venn

Å føle seg ensom og alene er noe vi alle opplever av og til. Dette er en følelse som man helst vil slippe, og det er fullt mulig å gjøre noe med det, uten at det blir alt for mye forandring i livet.

Mennesker er forskjellige. Det finne veldig ingen eksemplarer av oss mennesker som er like. Vi kan ha samme interesser og tanker, men det gjør ikke oss like. Noen mennesker er mer sosiale og krever masse mennesker rundt seg til enhver tid, mens for andre holder det med et par gode venner.

For mennesker som har behov for mange andre rundt seg hele tiden, har kanskje de siste 2 årene vært en kjempe belastning med tanke på corona restriksjonene som har vært håndhevet. Ingen store ansamlinger med mennesker va tillatt. For disse kom sikkert den følelsen vi snakker om til dage, nemlig ensomhet og alene.

Det er ikke bare mennesker som kan hjelpe på å holde ensomheten unna. En kjæledyr kan hjelpe like mye som det andre mennesker kan. Hunder for eksempel, de kalles blant annet for menneskets beste venn, og det er jo en grunn til at de kalles nettopp det. Hunder er i tillegg også kjent for å hjelpe på vårt psykiske og mentale helse, i tillegg til å være vårt bestevenn.

Noen kjøper til og med bilder av hunden, såkalte NTF, for over 1 milliard! Det sier noe om hva hunder kan bety for os mennesker.

Finn din beste venn

Hunder er løsning for mange som ønsker en lojal følgesvenn for livet. De er søte, trofaste og meget intelligente skapninger.

Før man skaffer seg disse søte små følgesvennene våre så er det mye å tenke på, og ikke minst huske på:

  • Ikke ta forhastede beslutninger – er man mye ute og reiser? Hvem skal passe på hunden når man for eksempel er på jobb? Har man tid til hunden? Slike spørsmål bør man stille seg selv før man bestemmer seg for å skaffe seg hund.
  • Har man råd – å ta til seg en hund er nesten det samme som om man skulle få et barn i huset. Det må skaffes til veie mat, utstyr, vaksiner osv.
  • Går man fort lei – er ikke hund det beste å skaffe seg. Hunden er ikke en ting man bare kan sette på en hylle eller i et skap når man er lei av den. Selvfølgelig kan man gjøre det, men da bør man virkelig vurdere om det er en hund man vil ha.
  • Må være klar for aktivitet – med mindre man skaffer seg en liten veskehund, men selv disse veske hundene trenger å få luft et par ganger i løpet av dagen. Større hunder bør ut å lufte seg et par ganger gjennom dagen, og gjerne komme seg ut på litt åpne plasser der de kan få utløp for all energien som har bygd seg opp gjennom dagen. Er man aktiv fra før, så er det bare en stor bonus å skaffe en hund som kan være din treningspartner når man er ute å løper, sykler eller jogger.

Hund

Å skaffe seg hund betyr ikke bare å kjøpe en hund. Å kjøpe en renraset hund med stamtre kan fort føre til 10-20 tusen mindre på kontoen, i tillegg kommer kostnader for utstyr, mat og alt annet som hører med.

Hva med adopsjon av hund? Det er mange hunder som søker etter varige hjem. Tidligere eiere har måtte satt dem bort av ulike årsaker. Noen kan kanskje ikke ha hund lenger på grunn av helse og sykdom, andre på grunn av flytting osv. Disse hundene som må omplasseres er ikke mindre hunder selv om de har hatt tidligere eiere. Av og til kan det være en fordel å skaffe seg en halv voksen hund i stedet for en valp.

Om man velger å kjøpe eller adoptere hund, så må de trenes opp på lik linje. Spesielt hvis det er snakk om valper. Hunder som er litt eldre har som regel allerede lært å være husrene. Der kan man faktisk spare seg mye tid og krefter. Men disse halvvoksne hundene trenger også trening og tid for å bli kjent med nye eiere. De må få lov til å bli kjent med eier og sitt nye hjem.

Ønsker man å adoptere en hund så kan man ta kontakt med bekjente eller andre i omgangskretsen for å høre om det er noen som har en hund til omplassering. Det er også mulig å kontakte Dyrebeskyttelsen i Norge, de har ofte mange hunder som er blitt overlatt til dem. De jobber kontinuerlig med å finne nye hjem til disse hundene.